I dag vælger rigtig mange hundeejere at sygeforsikre deres hunde, og dette er ikke uden grund. En hundesygeforsikring kan være med til at gøre en kæmpe forskel, hvis din hund bliver syg eller kommer til skade.

Hvornår skal en hundesygeforsikring tegnes?

Det er vigtigt, at du tegner hundesygeforsikringen så tidligt som muligt i hundens liv. Dette skyldes at idéen med en hundesygeforsikring er, at forsikringen er med til at dække udgifter til uforudsete hændelser og sygdom. Forsikringen dækker ikke skader og sygdomme som allerede er opstået eller er under udvikling, når forsikringen tegnes. Dette betyder også, at hvis hundesygeforsikringen først tegnes efter hunden er kommet sig oven på en tidligere skade/sygdom, så vil der ofte være et forbehold i forsikringen.

Tag ikke fejl af de forskellige hundeforsikringer

Der findes flere forskellige typer hundeforsikring, og mange kender ikke forskellen. Alle hunde skal have en lovpligtig ansvarsforsikring. Den dækker eventuelle skader, som din hund forvolder på andre hunde, mennesker, eller deres ejendele. Den dækker IKKE, hvis din hund kommer til skade eller bliver syg og har brug for at komme til dyrlægen.

Hvad dækker en hundesygeforsikring?

En hundesygeforsikring hjælper med at erstatte udgifter, når din hund er til dyrlægen i forbindelse med sygdom, eller hvis din hund er kommet til skade. Denne type forsikring skaber tryghed for dig som hundeejer, da det ikke er økonomien der skal afgøre, om din hund kan blive behandlet. Som alt andet, er der også stor forskel på forsikringsselskaber. Her er en liste over, hvad du blandt andet skal være opmærksom på:

  • Beløbet på selvrisiko.
  • Hvor længe hundesygeforsikringen dækker. Nogle forsikringsselskaber dækker kun til hunden er 10 år gammel. Det anbefales, at vælge et forsikringsselskab der dækker hele hundens liv.
  • Der er ofte et ”loft” for den årlige dækningssum. Dette er også meget varierende hos de forskellige forsikringsselskaber.
  • For nogle sygdomme, hunderacer og skader gælder særlige regler.
  •  Er der dækning af medicin og materialer som dyrlægen bruger.

Vi har gjort det muligt for dig at indhente tilbud fra flere forskellige forsikringsselskaber, så du har mulighed for at sammenligene priser og dækning. Dette har vi sørget for, at du kan gøre gratis og uforpligtende på dette link:

“Sammenlign priser og dækning på hundesygeforsikring”
Min hund er voksen, kan den så få en hundesygeforsikring?

Hvis du ikke har fået tegnet en hundesygeforsikring, da din hund var hvalp, betyder det ikke nødvendigvis, at det er for sent. Der kan være mange grunde til, at der ikke har været mulighed for at tegne en hundesygeforsikring, imens hunden var hvalp. Rigtig mange mennesker overtager i dag voksne hunde fra andre, som af en eller anden årsag ikke kan have hunden længere.  De fleste forsikringsselskaber vil gerne forsikre din hund selvom den er voksen. Ofte er der en øvre grænse for, hvor gammel hunden må være, når der skal tegnes en hundesygeforsikring.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.