Sommeren er en dejlig tid på året som de fleste ser frem til med længsel. Vi nyder det gode vejr med sol og varme og de lange lyse aftener. Hvis vi spørger vores firbenede venner, så nyder de nok ikke solen og varmen på samme måde som os mennesker. I denne artikel får du en masse gode råd til, hvordan du hjælper din hund bedst muligt igennem sommeren.

 • Parkeret biler: Hvert år dør flere hunde, fordi de sidder i sommervarme biler imens deres ejere fx er ude og handle. Hvis det er 20 grader udenfor, kan temperaturen stige til 80-90 grader inde i bilen. Det er IKKE nok at rulle vinduerne ned og parkere i skyggen. Du kan ikke vide, hvor lang tid der vil være skygge, hvor du har parkeret. Forlad derfor ALDRIG dyr og børn i bilen om sommeren.
 • Fysisk aktivitet: Vent med meget fysisk krævende aktiviteter med hunden til hen på aftenen, hvor temperaturen er faldet. Hvis man skal gå tur i løbet af dagen, kan det med fordel være i en skov, hvor der ofte altid er skygge. Vær især opmærksom på de ”kortsnuede racer”, de er især udsat for at få hedeslag i varmen.
 • Asfalt og strandsand: Bliver meget varmt om sommeren. Tænk på hundens poter. Hvis det er for varmt til, at du selv kan gå på det med bare tæer, så er det også for varmt for hundens poter! I værste tilfælde kan hunden få brandsår på trædepuderne.
 • Skygge: Sørg for at hunden altid har mulighed for at søge hen i skygge, når den opholder sig udenfor.
 • Drikkevand: Det er vigtigt at hunden ALTID har adgang til frisk vand.
 • Kølemåtte: Hunde sveder ikke som mennesker. De kommer af med kropsvarmen på en anden måde. Det er derfor en god idé, at tilbyde hunden en kølemåtte, som den kan ligge på. Kan købes her!
 • Grill: Sørg for at hunden ikke kan komme i nærheden af den varme grill. Husk på at hvis man griller på stranden, bliver sandet ekstremt varmt, hvor grillen har stået. Det varme sand kan forårsage slemme forbrændinger på hundepoter og menneskefødder.
 • Solskoldning: Områder af huden som kun er dækket med et tyndt lag hår, fx snuden, er udsat for solskoldning. Det betyder også at korthårede racer og hunde med hvid kort pels er mere udsatte for at blive solskoldet. Det er derfor en god idé, at holde disse typer hunde indenfor imens solen er skarpest. Hvis din hund har tendens til at blive solskoldet, kan du med fordel påsmøre en solcreme med en høj faktor på de udsatte områder. Det er vigtigt at det er en solcreme uden parfume mm.
 • Vandpytter: Lad ikke hunden drikke af vandpytter, da de kan være fyldt med bakterier, olie, kølervæske og andre farlige væsker.
 • Myg: Myg og andre insekter kan være meget generende for især korthårshunde. Der findes et middel som udover at virke på lopper og flåter også virker på myg! Det virker også mod sandfluer som findes sydpå. Kan købes her!  (Må IKKE bruges til katte!)
 • Bi og hvepsestik: Er smertefulde for hunden og kan i værste tilfælde være livsfarlige. Det er vigtigt at søge dyrlæge, hvis hunden stikkes i munden. Hunde kan som mennesker også være overfølsomme overfor bi og hvepsestik. Kontakt altid dyrlægen, hvis der ses tegn på en allergisk reaktion. Det kan fx være: Hævelse i ansigt og andre steder på kroppen, åndenød, nedstemthed og ændret adfærd mm.
 • Strande og saltvand: Det er ikke alle steder at hunde må bade. Husk derfor at undersøge om man må have hunden med på stranden. Undersøg at der ikke er varsling om alger før hunden bader. Det er en god idé at skylle saltvandet ud af pelsen, da det kan udtørre huden og forårsage kløe.
 • Bil og sikkerhed: Sørg altid for at hunden er fastspændt med en hunde-sikkerhedssele eller er i et fastspændt transportbur under køreturen. Bind ALDRIG hunden til bilens kofanger eller trækkrog. Pludselig glemmer man, at den står bundet og kører med bilen. Det kan ende meget tragisk!
 • sun-151763_640
 • Rigtig god sommer 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.