Hvis du ser en hund med en gul sløjfe på snoren, en gul bandana om halsen eller lignende, er der god grund til at være opmærksom.

Hvad betyder det gule bånd?

”Gul hund” kampagnen startede i Sverige og har nu bredt sig til mange andre lande. Kampagnen har til formål at beskytte sensitive hunde, der af den ene eller anden årsag har brug for mere plads omkring sig. Det kan både være i en kortere eller længere periode.249097_194349147380513_409691094_n

Der kan være flere årsager til føreren af hunden signalerer, at hunden har brug for plads:

  • Hunden kan være skadet og derfor ikke må springe rundt.
  • Hunden er syg.
  • Hunden er i træning fx til servicehund.
  • Hunden er på arbejde.
  • Hunden er nervøs og kan fx ikke lide andre hunde eller fremmede mennesker.
  • Hunden er i gang med et genoptræningsforløb, fx efter en operation eller skade.
  • Tæver i løbetid.
  • Hunden er usikker.

Hvis du har en hund der kunne have glæde af at være en del af ”Gul Hund” kampagnen, skal du ikke gøre andet end fx at binde en gul synlig sløjfe eller bånd på hundesnoren. Der er ikke tale om en bestemt sløjfe. Det kan fx også være en strimmel fra en Netto pose. Du kan også vælge at binde en gul bandana og hundens hals.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg ser en hund med gult bånd?

Det er vigtigt at man respekterer det gule bånd. Undgå at tage kontakt til hunden. Sørg for at give hunden og dens ejer plads, så de har tid til at flytte sig, hvis det er nødvendigt. Hvornår er man for tæt på? Det ved kun hundens ejer. Spørg ejeren, hvis du er i tvivl.

Husk at vise respekt og venlighed. Det kan være, at det er din hund, der en dag har behov for at bære det gule bånd 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.