Som veterinærsygeplejerske har jeg igennem tiden fjernet mange flåter på både hunde og katte. Flåter kan overføre flere forskellige sygdomme til både dyr og mennesker, når de suger blod. Det er derfor vigtigt, at flåten fjernes hurtigt og korrekt.

Flåten skal fjernes korrekt!

Mange hunde og katteejere ved ikke hvordan de fjerner flåter fra deres dyr. Jeg har igennem tiden prøvet mange forskellige flåttænger og man finder derfor hurtigt en der er bedre og nemmere end andre. Jeg bruger altid en flåttang som denne: (klik på det blå link herunder)

Flåttang O´Tom Tick Twister

De kommer i et sæt med to størrelser. På den måde kan man nemt og sikkert fjerne både små og store flåter. Den fungerer som et lille ”koben” som griber fat om flåten så tæt på huden som muligt. Når man har fået fat i flåten skal man IKKE vride eller ”brække”, men derimod skal man dreje flåttangen rundt. Man kan huske det på at flåten skal blive rundtosset og slippe. Efter du har fjernet flåten, kan du med fordel drysse lidt klorhexidin-pudder på området, hvor flåten har bidt.

Klem aldrig på flåten!

Når du opdager en flåt på dit kæledyr, skal du ikke klemme eller hive i flåten, men derimod bruge din flåttang, på den måde gør du ingen skade og du undgår, at flåtens hoved bliver siddende tilbage. Brug heller ingen former for kemi før du fjerner flåten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.