Hundeforsikring – Forsikring til hund

En hundeforsikring er en forsikring, der har til formål at skabe tryghed for dig og din hund. For mange af os er hunden et højt elsket familiemedlem, som skaber liv, glæde og tryghed. Det er ikke uden grund, at hunden bliver kaldt ”menneskets bedste ven”. De giver os ubetinget kærlighed og ønsker altid at være i vores selskab uanset hvilket humør vi er i. Det bånd der er mellem hund og menneske er helt unikt. Vi skylder vores firbenede venner, at tage os af dem og passe bedst muligt på dem. Dette kan vi blandt andet gøre ved at sørge for, at de er forsikret bedst muligt. Find din hundeforsikring herunder! 

Godt at vide inden du tegner en hundeforsikring

Forsikringer kan være en jungle at finde rundt i. Det kan være svært at beslutte sig for hvilket forsikringsselskab man skal vælge. Dette gælder også, når det kommer til hundeforsikringer. Det kan derfor være en god idé at sammenligne flere tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Det har vi sørget for at du kan gøre lige her:

Denne service er helt gratis og uforpligtende. Du kan også benytte denne service, hvis du ønsker, at se om prisen på din nuværende hundeforsikring kan matches af et andet forsikringsselskab.

Der findes flere typer af forsikringer til hunde. Du skal som hundeejer være opmærksom på at en ansvarsforsikring til hunden er lovpligtig. Derudover er det en god idé at finde ud af, hvad du ønsker af din forsikring og hvor meget den skal dække. Her er nogle ting som kan være en god idé at overveje inden du tegner en forsikring.

 • Hvad hvis hunden bliver syg? En sygeforsikring er guld værd. Alle hunde bør have en sygeforsikring!
 • Hvilken race er din hund? Nogle hunde er arveligt disponeret overfor nogle sygdomme, som nogle forsikringsselskaber ikke dækker.
 • Hvad skal du bruge din hund til? Er det en brugshund der kræver udvidet ansvarsforsikring grundet træning med figuranter, udstillinger mm.?.
 • Skal du rejse med din hund? Hvis du skal rejse med din hund, er det vigtigt at forsikringerne også dækker i udlandet.
 • Har du nogen til at passe din hund, hvis du selv bliver syg? Nogle forsikringsselskaber dækker pasning af hunden på en hundepension, hvis ejeren fx er indlagt eller er for syg til at kunne passe sin hund.
 • Genoptræning. Hunde kan ligesom mennesker være uheldige og have brug for genoptræning efter en længerevarende skade eller operation. Nogle forsikringsselskaber dækker genoptræning af din hund.
 • Hvor meget har din hund kostet at anskaffe? Dette spørgsmål kan svare på, om du behøver en livsforsikring til din hund.
 • Avl. Hvis din hund skal bruges som avlshund, kan det være en god idé med en forsikring der dækker, hvis der opstår problemer.

Der er ikke bare en type hundeforsikring

Der findes mange forsikringsselskaber der tilbyder hundeforsikringer. En hundeforsikring er ikke bare en standard forsikring. Der findes flere forskellige slags forsikringer til hund. Det er vigtigt, at man som hundeejer sætter sig ind i, hvad de forskellige forsikringer tilbyder og dækker. Nedenunder kan de læse om de forskellige forsikringer og hvad de dækker.

Lovpligtig ansvarsforsikring til hund

I Danmark er det lovpligtigt at ansvarsforsikre sine hunde.

Undersøgelser har vist, at rigtig mange mennesker ikke ved, det er lovpligtigt, at have en ansvarsforsikring til sin hund. Derfor har vi stadig mange hunde herhjemme, som ikke er dækket af den lovpligtige hundeforsikring. Hvis du ikke har tegnet denne type forsikring, så kan det hurtigt blive meget dyrt for dig som ejer, hvis din hund forvolder skade på andre, eller fx har været skyld i et trafikuheld. Det er strafbart med bøde ikke at have en ansvarsforsikring.

Den lovpligtige hundeansvarsforsikring er meget vigtig at have. Den dækker hvis din hund laver skade på andre mennesker, deres ting eller dyr.

Hundeejere kender ikke forskellen på forsikringerne

Det er vigtigt at vide at en ansvarsforsikring ikke er det samme som en sygeforsikring. Det er to forskellige forsikringer. I løbet af min tid som veterinærsygeplejerske på dyreklinik, har jeg tit stået med forvirrede klienter, når det kom til samtalen om forsikringer. Som regel spørger man klienterne om deres hund er sygeforsikret, når man får hundens oplysninger til journalen. Svaret var ofte: ”Ja, det tror jeg nok. Min hund har ”den almindelige hundeforsikring” De fleste klienter blev ofte overrasket, når jeg fortalte at den lovpligtige ansvarsforsikring ikke er det samme som en sygeforsikring.

Det er vigtigt at gøre klart at den lovpligtige ansvarsforsikring ikke dækker sygdomme og skader hos hunden. Derudover dækker den ikke hvis din hund gør skade på dig eller dine ting.

Sygeforsikring til hund

Mange hunde aflives hvert år af den simple årsag, at ejeren ikke har råd til at betale større dyrlægeregninger, hvis hunden kommer til skade eller bliver syg.

Dette er der en løsning på – nemlig en sygeforsikring.

Hundene er desværre ikke lige så heldige som os mennesker. De får ikke betalt deres dyrlægeregninger, når de har brug for at komme til dyrlægen. Det kan derfor blive meget dyrt for ejeren, hvis hunden ikke er sygeforsikret.

En sygeforsikring skaber tryghed. Ejeren slipper for at bekymre sig om, hvornår hunden bliver syg. Mange hundeejere der ikke har deres hund sygeforsikret, er ofte bange for at hunden bliver syg sent om aftenen, i weekenden eller på en helligdag. Dette skyldes at de fleste dyrlæger tager vagttillæg uden for almindelig åbningstid. Dvs. at dyrlægeregningen bliver endnu dyrere end på en normal hverdag indenfor åbningstiden.

Kan det betale sig at have en sygeforsikring til sin hund?

Svaret er ganske enkelt: JA! Det er MEGET sjældent, at en hund går igennem hele livet uden at blive syg eller kommer til skade. Der behøver ikke at være noget alvorligt galt for, at en sygeforsikring kan betale sig. Et dyrlægebesøg pga. en omgang opkast og diarré kan komme til at koste mere end den årlige præmie. Det er derfor godt givet ud, at have en sygeforsikring til sin hund. Derudover skal man huske at tænke langsigtet. Ligesom ældre mennesker, bliver ældre hunde oftere syge og får forskellige skavanker på grund af alderdom.

Tegn sygeforsikringen tidligt i hvalpens liv

Det er vigtigt at du sørger for at tegne sygeforsikringen imens hunden er hvalp. Dette skyldes flere ting:

 • Hundens alder: Nogle forsikringsselskaber har et loft for, hvor gammel hunden må være for at kunne blive sygeforsikret. Dette skyldes selvfølgelig, at jo ældre hunden er, jo større chancer er der for at den bliver syg.
 • Når skaden er sket: Man kan ikke først tegne forsikringen, når man står med en syg hund.
 • Forbehold: Forsikringsselskabet kan finde på at tage forbeholdhvis hunden er så uheldig at blive syg eller få en skade, inden der er tegnet en sygeforsikring. Dette vil sige at hunden godt kan sygeforsikres, men der vil tages forbehold for dækning af sygdom og komplikationer grundet tidligere sygdomsforløb og skader.

Sygeforsikring til hund – Hvad skal jeg være opmærksom på?

Der er stor forskel på hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker. Det er vigtigt at læse forsikringsbetingelserne godt igennem inden du tegner forsikringen. Der er flere ting du skal være opmærksom på:

Hunderace: Sæt dig godt ind i hvilke skavanker og sygdomme der eventuelt kan opstå hos netop din hunds race. Flere sygdomme og skavanker er arveligt betinget. Nogle forsikringsselskaber tager forbehold for bestemte sygdomme hos bestemte hunderacer.

Hvilke hunde kan forsikres? De fleste forsikringsselskaber har særlige krav der skal være opfyldt før du kan tegne en sygeforsikring hos dem. Dette omhandler typisk:

 • Krav om vaccine. De fleste forsikringsselskaber kræver at hunden revaccineres i forbindelse med det årlige sundhedscheck hos dyrlægen
 • Hundens alder. De fleste forsikringsselskaber har en øvre grænse for, hvor gammel hunden må være, for at den kan sygeforsikres. Grænsen er typisk 4-5 år.
 • ID mærkning I form af microchip eller tatovering
 • Registrering af hunden. Hunden skal være registreret i Dansk Hunderegister
 • Sundhedsattest, hvis hunden er nået en bestemt alder inden den forsikres, men samtidig ikke er ældre end den øvre grænse, for at kunne sygeforsikres.
 • Tidligere sygdomsforløb og skader. Når du tegner sygeforsikringen, kræver forsikringsselskaber ofte, at du oplyser, hvis din hund tidligere har fejlet noget eller har haft skader. Derudover kræver de, at hunden er sund og rask på det tidspunkt forsikringen tegnes.
 • Dyrlægen der behandler hunden, skal være medlem af Den Danske Dyrlægeforening.

Selvrisiko: Det er forskelligt hvad selvrisikoen er hos de forskellige forsikringsselskaber. Du bør ikke kun vælge forsikringsselskab ud fra selvrisikoen. Nogle gange kan det godt betale sig at vælge et forsikringsselskab med en lidt højere selvrisiko, hvis de har bedre og bredere dækning. Læs derfor alle deres ydelser igennem og dan dig et helhedsindtryk for at finde ud af hvad der passer bedst til netop dig og din hund.

Forsikringssummen – Hvor meget dækker forsikringsselskabet om året?: Dette er meget individuelt alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger. Du skal være opmærksom på om forsikringssummen nedskrives jo ældre din hund bliver.

Hvor længe dækker forsikringen? Du skal blandt andet være opmærksom på hvor mange år forsikringen dækker. Nogle dækker hele hundens liv, imens andre kun dækker til hunden er en bestemt alder. Det er dog anbefalelsesværdigt, at vælge en forsikring der dækker hele hundens liv, da ældre hunde ofte har større chancer for at blive syge.

Direkte skaderefusion

Nogle forsikringsselskaber tilbyder den service, der hedder ”Direkte Skaderefusion”. Det vil sige at du ikke behøver at ”lægge ud” for det fulde beløb hos dyrlægen. Forsikringsselskabet afregner direkte med dyrlægen og du skal kun betale din del af regningen. Dette er en fordel, hvis du ikke har en opsparing til dyrlægeregninger. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er en nedre grænse for beløbet, før denne service ydes af forsikringsselskabet.

Sammenligning af forsikringer

Det kan være en god idé at sammenligne forskellige forsikringsselskaber, før man beslutter hvor man skal tegne sin hundeforsikring. De fleste kigger efter den årlige præmie, når de skal sammenligne forsikringsselskaber. I stedet anbefales det at nærstudere, hvad forsikringsselskaberne IKKE dækker. Det kan ofte godt betale sig, at vælge en forsikring, der har en lidt højere præmie, hvis den dækker bedre i forhold til en billigere forsikring, der tager forbehold for en lang række sygdomme og operationer.

Livsforsikring til hund

En livsforsikring kan være god at have, hvis din hund dør i en tidlig alder pga. sygdom eller ulykke.

Det er altid hårdt at miste en hund og en livsforsikring er ingen trøst, men den kan hjælpe dig videre ved at du kan få erstattet det beløb du har givet for din hund. På denne måde har du mulighed for at købe en ny hund, hvis du ønsker det.

Det er meget forskelligt hvor mange penge folk betaler for en hund. Nogle hunderacer med stamtavler er meget dyre, og udover det følelsesmæssige tab, så kan det være et stort økonomisk tab. Nogle forsikringsselskaber dækker også hvis hunden bliver væk eller stjålet.

Husk at læse alle forsikringsbetingelserne igennem inden du tegner forsikringen.

Pakkeløsninger og tillægsforsikringer

Mange hundeejere ønsker at gøre det bedste for deres hund. Det vil sige, at de også tegner andre forsikringer ud over den lovpligtige ansvarsforsikring. Mest almindeligt er en sygeforsikring. Mange forsikringsselskaber tilbyder pakkeløsninger og tillægsforsikringer. Der er ofte penge at spare, hvis man vælger en pakkeløsning.

Der findes et utal af muligheder når det kommer til tillægsforsikringer. Det er derfor vigtigt at finde ud af hvad netop dit og din hunds behov er, for at være dækket bedst muligt.

Eksempler på tillægsforsikringer, som nogle forsikringsselskaber tilbyder:

 • Dækning af receptpligtig medicin
 • Specialbehandlinger der ikke er dækket af sygeforsikringen.
 • Genoptræning efter operation og skader.
 • Erstatning hvis din hund skal passes på hundepension, hvis du bliver syg eller indlagt og ikke selv kan passe din hund.

Dette var nogle eksempler på tillægsforsikringer, man kan tegne til sin hund. Der findes mange flere, og det anbefales derfor, at man sætter sig ned og finder ud af, hvad man har brug for. Det er meget individuelt som hundeejer.

Forsikringer til opdrættere

Nogle forsikringsselskaber tilbyder forsikringer til opdrættere af hvalpe. Det er et stort ansvar at avle hunde, og det er ikke altid avlsplanerne går som planlagt. Som avler har man pludselig ansvaret for mange hundeliv. Det er derfor en god idé at tegne en forsikring der dækker dyrlægebehandling til hvalpene. Nogle forsikringsselskaber dækker også, hvis man som opdrætter bliver opkrævet erstatning for skjulte fejl hos en hvalp, man har solgt.

Der er ingen tvivl om, at det er en rigtig god idé at have en hundeforsikring. Ansvarsforsikringen kan man slet ikke komme udenom, da den er lovpligtig i Danmark, hvis man har en hund. Derudover er det en rigtig god idé, at tegne en hundesygeforsikring i tilfælde af, at hunden kommer til skade eller bliver syg og skal til dyrlægen. Prisen på en hundeforsikring kan variere rigtig meget alt afhængig af, hvilket forsikringsselskab du vælger.

Der kan være mange penge at spare

Det er ikke nogen hemmelighed at forsikringsselskaberne gerne vil tjene penge. Der kan derfor være mange penge at spare på din hundeforsikring! Du kan derfor med fordel jævnligt undersøge, om der er andre forsikringsselskaber der kan matche den pris, som du betaler for din nuværende hundeforsikring. Du kan med fordel også prøve at se, om du kan få dine andre forsikringer som bilforsikring, indboforsikring, ulykkesforsikring mm. billigere. Det er nemt og enkelt og vi har sørget for, at du kan gøre lige her:

“Sammenlign priser på hundeforsikring og andre type forsikringer”

Denne service er helt gratis og uforpligtende. Du kan også benytte denne service, hvis du har købt hvalp og ønsker at tegne en ny hundeforsikring.