Mange ved slet ikke, at det er muligt at forsikre sin kat i Danmark. I modsætning til hunde, skal katte ikke have en lovpligtig ansvarsforsikring. Det betyder ikke, at det er unødvendigt at forsikre sine katte. Den offentlige sygesikring dækker desværre ikke vores kæledyr, derfor bør man tegne en sygeforsikring til sin kat, der dækker ved sygdom og skader. Forsikringsmarkedet kan være en “jungle” at finde rundt i, og rigtig mange katteejere har derfor svært ved at finde ud af hvilket forsikringsselskab de skal vælge. Det er altid en god idé at sammenlige flere tilbud fra forskellige forsikringsselskaber. Derfor har vi gjort det nemt for dig som katteejer og sørget for, at du kan gøre det lige her. Ved at klikke på nedenstående link kan du helt uforpligtende indhente tilbud på en sygeforsikring til din kat. Det er uforpligtende og en god mulighed for at sammenligne priser fra flere forskellige forsikringsselskaber.
Indhent tilbud på katteforsikring her!
Denne service er helt gratis og uforpligtende. Du kan også benytte denne service, hvis du ønsker, at se om prisen på din nuværende katteforsikring kan matches af et andet forsikringsselskab.
Sygeforsikring til kat
Katte har længe været et overset dyr, som man ikke har tænkt på at sygeforsikre. Dette er heldigvis begyndt at ændre sig og det er blevet mere almindeligt at sygeforsikre sin kat. En sygeforsikring til din kat er med til at skabe tryghed for både dig og din kat. Den er med til at sikre, at din kat kan få den nødvendige behandling ved sygdom og skader 24 timer i døgnet 365 dage om året. Som veterinærsygeplejerske har jeg desværre set rigtig mange katteejere, der har været nødsaget til at få aflivet deres kat, fordi de ikke havde råd til en større dyrlægeregning. Dette kunne havde været undgået, hvis de havde haft en sygeforsikring til deres kat.
Katten – dyret med de ”ni liv”
Katten ses ofte som et meget robust dyr, der har nemt ved at tilpasse sig sine omgivelser. Før i tiden var det et arbejdsdyr, hvis eneste formål var at fange mus og rotter på gårdene. De var ofte ”halvvilde” og blev ikke regnet som et familiemedlem på samme måde som hunden. Der findes et gammelt ordsprog der siger at en kat har ni liv. Ordsproget skyldes formentlig kattes evne til at klare fald fra store højder. Vi mennesker er fascineret over, at de ofte lander på benene og at de ofte overlever kvæstelserne, der måtte være opstået i forbindelse med faldet. Katte er et af de mest udsatte dyr af alle vores kæledyr, når vi snakker om ulykker og skader. Dette skyldes at vores katte ofte befærdes udenfor alene. De er ekstremt udsat i trafikken og for slagsmål med andre katte. Dette er ikke noget man skal ændre på, da de fleste katte holder meget af at være ude og på denne måde får den bedste livskvalitet. I stedet kan man som katteejer sørge for at tegne en sygeforsikring til sin kat, der dækker hvis katten er blevet syg eller skadet.
Kattens betydning i dag
Der er mange måder at holde kat på og tiderne har heldigvis ændret sig. I dag har mange mennesker kat, fordi de værdsætter dem og ser dem som en del af familien.
Katte har selvfølgelig et lige så stort et behov for at komme til dyrlægen som andre dyr, når de er syge eller kommet til skade.
Sygeforsikring til kat – Hvad skal jeg være opmærksom på?
Der er stor forskel på hvad de forskellige forsikringsselskaber dækker. Det er vigtigt at læse forsikringsbetingelserne godt igennem inden du tegner forsikringen. Der er flere ting, du skal være opmærksom på og tage højde for, inden du vælger forsikringsselskab:
Race: Hvis du køber en racekat er det vigtigt, at du sætter dig godt ind i hvilke skavanker og sygdomme der eventuelt kan opstå hos netop din kats race. Flere sygdomme og skavanker er arveligt betinget. Nogle forsikringsselskaber tager forbehold for bestemte sygdomme hos bestemte racekatte.
Hvilke katte kan forsikres? De fleste forsikringsselskaber har særlige krav der skal være opfyldt før du kan tegne en sygeforsikring til din kat. Dette omhandler typisk:
- Krav om vaccine. De fleste forsikringsselskaber kræver at katten revaccineres i forbindelse med det årlige sundhedscheck hos dyrlægen
- Kattens alder. De fleste forsikringsselskaber har en øvre grænse for, hvor gammel katten må være, for at den kan forsikres. Grænsen er typisk 4-5 år.
- ID mærkning, enten i form af microchipning eller øretatovering.
- Registrering af katten i Dansk Katteregister eller Det Danske Katteregister. (Det anbefales at man registrerer sin kat i begge registrer.)
- Sundhedsattest, hvis katten er nået en bestemt alder inden den forsikres, men samtidig ikke er ældre end den øvre grænse, for at kunne forsikres.
- Tidligere sygdomsforløb og skader. Når du tegner sygeforsikringen, kræver forsikringsselskaber ofte, at du oplyser, hvis din kat tidligere har fejlet noget eller har haft skader. Derudover kræver de, at katten er sund og rask på det tidspunkt forsikringen tegnes.
- Dyrlægen der behandler katten, skal være medlem af Den Danske Dyrlægeforening.
Selvrisiko: Det er forskelligt hvad selvrisikoen er hos de forskellige forsikringsselskaber. Du bør ikke kun vælge forsikringsselskab ud fra selvrisikoen. Nogle gange kan det godt betale sig at vælge et forsikringsselskab med en lidt højere selvrisiko, hvis de har bedre og bredere dækning. Læs derfor alle deres ydelser igennem og dan dig et helhedsindtryk for at finde ud af hvad der passer bedst til netop dig og din kat.
Forsikringssummen – Hvor meget dækker forsikringsselskabet om året?: Dette er meget individuelt alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger. Du skal være opmærksom på om forsikringssummen nedskrives jo ældre din kat bliver.
Hvor længe dækker forsikringen? Du skal blandt andet være opmærksom på hvor mange år forsikringen dækker. Nogle dækker hele kattens liv, imens andre kun dækker til katten er en bestemt alder. Dette er oftest 10 år. Langt de fleste katte bliver ældre end 10 år i dag. Det er derfor anbefalelsesværdigt, at vælge en forsikring der dækker hele kattens liv, da ældre katte ofte har større chancer for at blive syge.
Direkte skaderefusion
Nogle forsikringsselskaber tilbyder den service, der hedder ”Direkte Skaderefusion”. Det vil sige at du ikke behøver at ”lægge ud” for det fulde beløb hos dyrlægen. Forsikringsselskabet afregner direkte med dyrlægen og du skal kun betale din del af regningen. Dette er en fordel, hvis du ikke har en opsparing til dyrlægeregninger. Du skal dog være opmærksom på, at der ofte er en nedre grænse for beløbet, før denne service ydes af forsikringsselskabet.
Tillægsforsikringer
Mange katteejere ønsker at gøre det bedste for deres kat. Mange vælger derfor at tegne tillægsforsikringer udover den almindelige sygeforsikring, for at sikre sig at katten er bedst muligt forsikret. Mange forsikringsselskaber tilbyder pakkeløsninger og tillægsforsikringer. Der er ofte penge at spare, hvis man vælger en pakkeløsning.
Der findes et utal af muligheder når det kommer til tillægsforsikringer. Det er derfor vigtigt at finde ud af hvad netop dit og din kats behov er, for at være dækket bedst muligt.
Eksempler på tillægsforsikringer, som nogle forsikringsselskaber tilbyder:
- Dækning af receptpligtig medicin
- Specialbehandlinger der ikke er dækket af sygeforsikringen.
- Genoptræning
- Erstatning hvis din kat skal passes på hundepension, hvis du bliver syg og ikke selv kan passe din kat.
Dette var nogle få eksempler, der findes mange flere alt efter hvilket forsikringsselskab du vælger.
Sammenligning af forsikringer
Det kan være en god idé at sammenligne forskellige forsikringsselskaber, før man beslutter hvor man skal tegne sin katteforsikring. De fleste kigger efter den årlige præmie, når de skal sammenligne forsikringsselskaber. I stedet anbefales det at nærstudere, hvad forsikringsselskaberne IKKE dækker. Det kan ofte godt betale sig, at vælge en forsikring, der har en lidt højere præmie, hvis den dækker bedre i forhold til en billigere forsikring, der tager forbehold for en lang række sygdomme og operationer.