Kategorier
Uncategorized

Pas godt på din hunds tænder

Rigtig mange hunde lever i dag med dårlige tænder, fordi deres ejere ikke er gode nok til, at sørge for en god mundhygiejne hos deres firbenede venner. Hundes tænder er bygget op på samme måde som menneskets.  Forestil dig hvis du aldrig børstede dine egne tænder!

Hunde får ikke huller på samme måde som mennesker.  Alligevel kan de få alvorlige tandproblemer som kan være meget smertefuldt for hunden. Som hundeejer bør man dagligt børste hundens tænder med en blød tandbørste og hundetandpasta (IKKE mennesketandpasta).

Tyggeben der er udviklet til at passe på hundens tænder

Der sætter sig en masse bakterier på hundens tænder som omdannes til plak. Hvis der ikke gøres noget ved dette problem, kan din hund ende op med rådne tænder. Dette kan være ekstremt smertefuldt og ofte er dyrlægen nødt til at hive de rådne tænder ud.

Du bør dagtigt sørge for, at din hund har adgang til nogle gode tyggeben.

Tyggebenene er hårde og har en mekanisk effekt og reducerer dannelsen af plak og tandsten, når hunden tygger på tyggebenet.  De har en god smag, som de fleste hunde ikke kan stå for. Det gør, at hundene godt kan få lang tid til at gå med tyggebenet.

Husk altid at vælge det rigtig størrelse tyggeben til din hund, og efterlad den aldrig uden opsyn, når den har fået tyggeben.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *